Само два мача останаха на френския национален селекционер Раймон Доменек за определянето на стартовия състав на "петлите" на предстоящите европейски финали по футбол в Австрия и Швейцария.

Франция посреща последователно в Тулуза в събота и в Париж четири дни по-късно националните отбори на Парагвай и Колумбия.

"Имам идеи, всеки треньор има в главата си идеалния отбор. Има си организация, която трябва да се поддържа и уважава", заяви Доменек.

Френският специалист използва едноседмичния лагер на националния отбор в наблюдаването на по-неопитните играчи от първоначалния състав от 30 човека. Само нападателят Бафетимби Гомис и вратарят Стив Манданда обаче успяха да си проправят път към терените в Австрия и Швейцария. Първият дори донесе с два гола победата на Франция над Еквадор в приятелска среща.

Първият мач е на 9-и юни в Цюрих срещу Румъния, а определянето на окончателната група от 23-ма футболисти е било най-трудното нещо в кариерата на Доменек, както самият той определя изоставянето на седем от избраниците си.

"Вече гледаме напред. Важно е само европейското първенство и ни предстои мач", допълни Доменек.

Въпреки, че контузени сред "петлите" няма, Доменек не е сигурен около физическото състояние на 36-годишния Лилиан Тюрам и Вили Саньол.

"Ако мачовете започваха утре, някои от играчите щяха да са леко изостанали от другите. Аз обаче не се притеснявам, защото те започват след 10 дни", категоричен е Доменек.