Два двубоя от френската Лига 1 през уикенда бяха отложени поради липсата на осигурена полиция за срещите, съобщиха от лигата. Един от мачовете между Ница и Сент Етиен, който по програма трябваше да се проведе в петък, може да се изиграе в неделя.

И двата мача бяха насрочени за миналата седмица, но бяха отложени заради протестите на ,,жълтите жилетки“ срещу правителството на Франция. Те доведоха до размирици в столицата Париж, както и в няколко други града. От френската Лига 1 обявиха, че другият двубой между съставите на Нант и Монпелие ще се изиграе на по-късен етап.

Лигата обоснова решението си да отложи срещите с „текущите събития на напрежение и присъствието на полиция на други задължения“. Миналата събота, протестите на 3, 000 души в Нант доведоха до 13 арестувани, петима пострадали служители на реда и трима протестъри.

Миналият уикенд, шест двубоя от френската Лига 1 бяха отложени по молба на местните власти. Те ще се изиграят в междинен кръг на 15 и 16 януари. В добавка на евентуални нови протести, френското правителство е засилило мерките за сигурност след терористичната атака на коледния базар в Страсбург, при която бяха убити три души, а 12 бяха ранени.