Дефанзивният халф на Ливърпул Фабиньо смята, че бившият му съотборник в Монако Килиан Мбапе по-рано ще спечели Златната топка от звездата и негов съотборник в ПСЖ – Неймар, и същевременно призна, че иска младият французин да стане негов съотборник в Ливърпул.

След като вече спечели Световното първенство с Франция и три титли в Лига 1, Мбапе се утвърди като един от най-големите таланти във футбола, пред който предстои бляскаво бъдеще. Нападателят изпъкна с изявите си от Монако, след което реализира многомилионен трансфер в ПСЖ и се счита, че ще е многократно пъти избиран за най-добър футболист на планетата.

„Мбапе ще има Златната топка преди Неймар и бих искал да дойде в Ливърпул”, каза дефанзивният халф на „червените” пред френските медии.

„Нужно е да се признае, че Садио Мане също заслужава този приз. Той е най-добрият футболист в нашия тим”, довери още №3.

Ливърпул е убедителен лидер в Премиър лийг и е много близо до това да спечели 19-ата си титла в историята на Англия, след като е непобеден в 21 мача и 16 чисти точки пред втория Лестър Сити. „Логично е да станем шампиони, след като сме най-добрият отбор в света. Да завършим сезона без загуба? Нямаме планове да падаме. Юрген Клоп е най-добрият треньор в света”, констатира още бразилецът.

Фабиньо коментира и бъдещо негово завръщане във Франция, след като интерес към него има именно от ПСЖ. „Не съжалявам, че преди не подписах с ПСЖ. Може и някой ден да се върна в Лига 1. Не съм се свързвал с Реал Мадрид, тъй като искам да продължавам с успехите в Ливърпул”, призна още Фабиньо Тавареш.

Полузащитникът разкри, че възстановяването на глезена му върви по план, след като не е играл от края на ноември, получавайки травма при равенството от Шампионска лига срещу Наполи. „Глезенът ми се подобрява и вече започнах да тренирам. Работя вече пак с топката и се чувствам добре и обнадежден”.