Макар Барселона и Пари Сен Жермен да не постигнаха окончателна договорка за трансфера на Неймар, най-после се случи голям пробив в преговорите. Двата клуба са се разбрали кои играчи да преминат от "Камп Ноу" на "Парк де Пренс" като част от сделката за подписа на бразилеца. 

Според вестник "Спорт", парижани са се съгласили двама играчи от каталунците да станат част от техния клуб. Това са Филипе Коутиньо и Иван Ракитич, а и от испанския шампион нямат проблем да ги пуснат, дори вече те са свободни да договорят личните си условия. Все още обаче остава една огромна неизвестност по сделката. 

Става въпрос за сумата, която от Барса ще трябва да добавят към въпросните двама футболисти, за да финализират трансфера. От ПСЖ оценяват бразилеца на 300 млн. евро и искат още около 100 млн. евро, освен двамата футболисти. 

Каталунците оценяват своите играчи, които ще бъдат включени, на общо 260 млн. евро. Така максималната сума, която те са готови да отделят за доплащане, е в размер на максимум 50 млн. евро. Така преговорите ще продължат. 

Очаква се всичко да приключи още в петък. Тогава би трябвало да има първа среща между президентите на двата клуба Хосеп Мария Бартомеу и Насер ал Хелайфи. Те ще се видят в Ливърпул по време на срещата за новия формат на Шампионската лига от 2024 г. нататък. 

И докато обсъждат съдбата на най-комерсиалния футболен турнир, ще разнищят последните детайли по сделката за Неймар. Така се очаква най-късно в началото на следващата седмица бразилецът да се завърне на "Камп Ноу" точно две години, след като го напусна в посока Париж срещу 222 млн. евро.