Световните шампиони с Франция Килиан Мбапе, Антоан Гризман и Рафаел Варан са сред фаворитите за спечелването на "Златната топка", пише L'Equipe.

Според легендарното издание защитникът Рафаел Варан може да претендира за приза заради величествения си двоен успех - както на клубно, така и на международно ниво.

Бранителят на Реал Мадрид извоюва Шампионската лига с мадридския гранд, а също и бе основна част от гръбнака на Франция при славния поход на "петлите" към върховете на Мондиала в Русия.

Антоан Гризман пък може да се поздрави с два трофея с клубния Атлетико Мадрид през миналия сезон - Лига Европа и Суперкупата на Европа. Антоан бе фундаментална част от второто място на "дюшекчиите" в Ла Лига. Гризман направи и много силно Световно, превръщайки се и във втория най-резултатен голмайстор на шампионата със своите 4 попадения - след Хари Кейн с 6 гола.

Гризман се разписа и във финала на Мондиала срещу Хърватия, реализирайки спорната дузпа за 2:1.

Вундеркиндът Килиан Мбапе пък се превърна в първия играч след Пеле (1958г.) вкарвал на финал на Световно първенство. Изумителната скорост на младежа, неизчерпаемия му техническия потенциал и унищожителен удар, правят Мбапе един от топталантите на нашето време и възможен пряк наследник на ерата "Роналдо-Меси".