Отборът на Олимпик Лион записа очакван успех при домакинството си на Гингам в първи мач от 25-ия кръг на Лига 1. Домакините се наложиха с 2:1 и така постигнаха своята 15-та победа от началото на сезона във Франция.

И трите гола в срещата паднаха през първата част. За домакините се разписаха Мартин Терие и Набил Фекир, докато точен за гостуващия тим бе Феликс Ебоа Ебоа.  

Като цяло тимът на Олимпик не остави съмнение в превъзходството си почти през целия мач, въпреки футболистите на Гингам също имаха своите моменти . Гостите обаче трудно успяваха да изненадат своя противник с бързи и разнообразни атаки и нападенията им често приключваха пред наказателното поле на съперника.

От своя страна играчите на Бруно Женесио показаха, че са далеч по опитния тим и се възползваха максимално от пробойните в отбраната на Гингам.

Резултатът на стадион „Групама” бе открит след четвърт час, когато Мартин Терие се възползва от разбъркване в наказателното поле след изпълнение на корнер и бе точен за домакините. Гостите обаче бързо се върнаха в мача и след центриране от ъглов удар Ебоа Ебоа с галва порази целта за 1:1.

Успеха за Лион осигури звездата на тима Набил Фекир, който вкара страхотен гол. Фекир получи пред наказателното поле, овладя на гърди и след като си поведе топката, стреля изключително прецизно с левия крака, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата.

В продължението на срещата Гингам бе много близо до изравняването на резултата, но този път късметът покри домакините. След удар на резервата Нолан Ру,топкаа срещана гредата на вратата.

Така Лион остава със сигурност на третата позиция във временното класиране с актив от 46 точки. Гингам пък е твърдо на последното място в таблицата с едва 14 пункта.