Отборът на Сент Етиен постигна втора поредна победа  в Лига 1, побеждавайки с 2:0 у дома гостуващия Реймс в двубой от 13-ия кръг на френското първенство. По този начин момчетата на Жан-Луи Гасет останаха плътно зад тимовете от топ 4.

Още не беше изминала и пълна минута след началния съдийски сигнал, когато „зелените” откриха резултата. Звездата Уаби Хазри центрира по перфектен начин от пряк свободен удар, отсъден отляво по атаката. В наказателното поле бившият играч на Арсенал Матийо Дебюши бе заел точната позиция, за да се извиси и с глава да прати кълбото в мрежата – 1:0.

Самият Хазри удвои аванса на Сент Етиен в 39-ата минута, когато Оле Селнес пресече едно подаване точно пред наказателното поле на съперника. Норвежецът с премерен пас изведе съотборника си на стрелкова позиция отдясно, а от 6-7 метра Хазри беше безпощаден с рязък шут по диагонала – 2:0.

В класирането Сент Етиен събра 23 точки и само на една зад четвъртия Олимпик Лион. Третият Монпелие (24) и вторият Лил (26) също не са далеч напред. Реймс, от друга страна, остава 9-и със 17 пункта на сметката си.

Лига 1, 13-и кръг, резултатите от събота:

Гингам - Олимпик Лион 2:4

Анже - Монпелие 1:0

Ним - Ница 0:1

Тулуза - Амиен 0:1

Сент Етиен - Реймс 2:0