Отборът на Ливърпул записа безапелационна победа над германския шампион Байерн в мач от приятелския турнир Audi Cup, който се провежда на стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен. Тимът на Юрген Клоп не остави никакво съмнение в превъзходството си и се наложи с 3:0 в дома на своя противник.

Головете за „червените“, които днес играха за първи път в новия си резервен екип, вкараха Садио Мане, Мохамед Салах и Даниел Стъридж.

Така след тази победа английският тим се класира за финала на приятелската надпреварата, където ще срещне испанския Атлетико Мадрид. По-рано днес „дюшекчиите“ се наложиха над Наполи с 2:1 и също намериха място в мача за трофея.

Лошата новина за Клоп обаче дойде веднага след третия гол за неговия тим, който бе отбелязан от Стъридж. Нападателят, който се появи на терена като резерва и игра близо 20 минути, получи травма непосредствено преди да отправи страхотен прехвърлящ удар и трябваше да бъде заменен принудително.

Само преди няколко дни наставникът на „мърсисайдци“ обяви, че нападателят е абсолютно възстановен от травмите си и се намира във формата на живота си.  Сега обаче от щаба на англичаните ще трябва да треперят преди да разберат дали поредната контузия, която Стъридж получава е сериозна и ще могат ли да разчитат на нападателя за началото на сезона.

Що се касае до Байерн, домакините привидно владееха топката в големи периоди от мача, но така и не успяха да затруднят сериозно Лорис Кариус. От своя страна пък футболистите на Ливърпул действаха мълниеносно при контраатаките си, което се оказа сериозен проблем за баварците.

През второто полувреме Ливърпул отбеляза още един гол, но той бе отменен заради засада на Адам Лалана.  

В крайна сметка най-добрата оценка за представянето на Байерн дадоха феновете на тима, които започнаха да напускат стадиона след третия гол в 83-ата минута.

Финалът на приятелската надпревара между Атлетико Мадрид и Ливърпул е в сряда, 2 август от 21,30 часа българско време. Преди това един срещу друг излизат Наполи и домакинът Байерн в спор за третото място.