Бившият футболист на Ливърпул Емил Хески е привърженик на идеята „мърсисайдци“ да подпишат със звездата на РБ Лайпциг Тимо Вернер и очаква Юрген Клопп да „захапе“ нападателя през летния трансферен прозорец. Вернер прави страхотен сезон с „червените бикове“, след като има 27 гола в 36 мача за тима през. Отборите на Ливърпул и Челси са начело на опашката, които се интересуват от 24-годишния нападател.

Попитан за неотдавнашните спекулации, които свързват Вернер с „червените“, бившият английски национал Хески каза пред „GentingBet“:

„Тимо Вернер е млад играч, който се справя изключително феноменално. Когато привличате млади играчи и в същото време да са изпитани, такива, които знаят какво е необходимо за да играят на най-високо ниво. Тези играчи винаги ще бъдат предимство. Вернер е такъв. Той изглежда феноменално, темпото му изглежда страхотно. Клоп очевидно знае много и за немската лига, така че съм сигурен, че ще има желание да „забие зъбите си в него“, сподели той.

66 снимки

Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фердинанд също вярва, че Вернер ще бъде отлично попълнение на Ливърпул, Челси или дори Юнайтед.

„Гледах го как унищожи „шпорите“ в Шампионската лига на живо и си мислех: „Леле, в това дете има нещо“. Очевидно за него се говори от известно време като за топ играч, има голям потенциал. Но по време на мача с Тотнъм си помислих: „О, движението му!“. Изглежда зрял, бърз е, би трябвало да вкара още един гол в мача, когато топката стигна до него, но просто харесвам начина, по който се движи. Той не е прикован до една позиция“, заяви бившият бранител на Юнайтед.

„Мисля, че той просто е неуловим в движението си - оглеждаш се и той е там, оглеждаш се пак и той пак е там. Той не е на една позиция през цялото време, което за него е предимство и е много директен. Той има 31 участия, 25 гола и 11 асистенции през този сезон. Това, което той прави за клуба си, той играе много добре. Ако съм на мястото на Ливърпул на 100 процента го взимам, защото те не са получили този резервен вариант на тримата си нападатели в момента. Ако някой от тях се контузи за дълго време, няма никого освен Дивок Ориги, но бих искал повече от това“, продължи Рио.

"Ако бях Вернер, щях да си помисля: "Не мисля, че [Мохамед] Салах ще е тук толкова дълго време, [Садио] Мане може да бъде купен , за да мога да получа шанса си по този начин. Но също така бих си помислил, че има достатъчно мачове през сезона, за да играя и мога да направя впечатление“. Но има и други клубове… Челси мисля, че се интересуват от него. Той ще бъде чудесен за Челси. Мисля, че и Юнайтед се интересуваше от него. Мисля, че определено би бил страхотен за Манчестър Юнайтед", заяви още Фърдинанд.