Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разсея категорично съмненията, че може да напусне поста си, за да поеме в бъдеще националния отбор на Германия. Такива информации се появиха след гръмкия резил на Бундестима на Световното първенство. 

Тогава все още действащите световни шампиони не успяха дори да преодолеят групата си и се заговори, че селекционерът Йоахим Льов ще бъде уволнен. А за първи кандидат за негов заместник се спрягаше именно Клоп. Но той няма никакви намерения да си тръгва от "Анфийлд" за подобно предизвикателство дори и за в бъдеще. 

"Честно казано, никога дори не съм си мислел, че ще водя германския национален отбор. Щастлив съм в Ливърпул, така че всичко останало просто няма значение", заяви Клоп и все пак коментира темите около националния тим. 

"Очаквах Льов да остане начело на отбора, мисля, че това беше най-правилното възможно решение", коментира мениджърът на мърсисайдци и говори за скандала с Илкай Гюндоган и Месут Йозил, които се замесиха в политически конфликт. 

"Двамата просто не бяха посъветвани добре в тази ситуация. Да не забравяме, че те имат турски корени и е нормално да се вълнуват от ситуацията там. Политическите неща не са моята страст, но просто се вдигна прекалено много шум, според мен", заяви Клоп.