Отдаденият под наем в Херта Берлин полузащитник на Ливърпул – Марко Груич, вярва, че все още има бъдеще в английския клуб. 23-годишният сърбин записа само 14 мача във всички надпревари за Ливърпул, след като бе закупен от Юрген Клоп през зимата на 2016-а година от Цървена звезда за 5,1 млн. паунда.

Груич, който вкара два гола в седем мача за Херта в Бундеслигата през сезона, вярва, че в дългосрочен план е възможно да се наложи в състава на мърсисайдския клуб.

„Не е лесно да станеш част от този състав на Ливърпул, но аз се виждам в червената фланелка. Станах по-опитен отпреди и мога да играя пак”, сподели Груич пред Echo.

„Искам да подобря физическото ми състояние и да се концентрирам върху покачването на нивото си. Искам да бъда достатъчно готов за Ливърпул и да вляза в отбора”, продължи той.

Груич, който изкара втората половина от сезон 2017/18 в Кардиф, сподели, че Клоп е бил ключът той да продължи да играе в Херта за втора поредна година, въпреки интересът от Брайтън, Аталанта и Айнтрахт Франкфурт.

„Той ми каза, че това е чудесна възможност за мен да се подобря още повече. Бундеслигата е едно от най-силните първенства в света, а Херта е голям клуб. Много е важно за мен да играя често в този момент, а Клоп ми каза да се боря здраво за мястото си в първия отбор”, акцентира Марко Груич.

Сърбинът, който има гол срещу Байерн Мюнхен на „Алианц Арена”, призна, че му липсва Ливърпул, но е в непрестанен контакт със съотборниците си и треньорите. „Пиша си често с всички тук. Непрестанно говоря и с отговорника за играчите под наем – Джулиан Уърд, който гледа всеки мой мач и ми пише след това. Близък приятел съм с Деян Ловрен и Роберто Фирмино, но всички играчи в отбора на Ливърпул са чудесни”, завърши Груич пред английските медии.