В неделя Ливърпул се изправя в много важен мач срещу Манчестър Юнайтед и със сигурност Юрген Клоп ще опита да вдъхнови своите играчи за поредна победа, която да запази лидерската позиция в Премиършип.

А за целта Клопо може да използва дори своите дни като футболист! Кариерата на германеца като треньор е в пъти по-успешна от тази на терена, но това не значи, че той няма с какво да се похвали и от годините на терена.

В петък в социалните мрежи в истински хит се превърна един гол, реализиран от Майнц от дните му като играч на Майнц. Причината е, че на 14 декември се навършиха точно 21 години от отбелязването на въпросното попадение, което наистина заслужава внимание.

Голът идва в мач срещу Мепен през сезон 1997-98. Клопо влиза като резерва и в 73-ата минута открива резултата с изключително изпълнение. Той получава топката отдясно на самата граница на наказателното поле, поема перфектно и с блестящ падащ лист реализира в горния далечен ъгъл. В крайна сметка тимът му печели с 3:0.

51-годишният специалист започна кариерата си като нападател, след което през 1995 се преквалифицира с десен бек. Почти цялата му кариера премина във Втора Бундеслига, а самият Клоп наскоро сподели по темата следното: "Имах талант за четвърта дивизия и глава за първа дивизия. Това доведе до втора дивизия."

За Майнц той изигра 325 мача и се превърна в истинска легенда преди именно там да започне и страхотната му треньорска кариера.