След като стана ясно, че сегашният наставник на Разенбалшпорт Лайпциг Юлиан Нагелсман поема Байерн Мюнхен от новия сезон, промените в отбора вероятно ще продължат или поне така се твърди в Англия.

Марсел Забицер е все по-близо до трансфер в Ливърпул или друг от водещите отбори във Висшата лига, пише "Ливърпул Ехо", уповавайки се на интервю на новия изпълнителен директор на РБ Лайпциг Оливер Минтцлаф. Той заяви, че сегашният състав ще претърпи някои промени през лятото.

"Мърсисайдци" са свързвани с трансфер на универсалния халф от няколко месеца насам, а сериозен интерес към Забицер проявява и Тотнъм. "Червените" са включили и неговия съотборник Ибрахима Конате в списък с топ 5 цели за подсилване на центъра на защитата, продължава изданието.

Минтцлаф каза за "Билд", че РБ Лайпциг ще се раздели с някои от титулярите си през лятото.

"С новопривлечените (Мохамед Симакан, Йошко Гвардиол и Брайън Броби) групата ни нарасна до 25 души за новия сезон, а ние предпочитаме да работим с 21. Логично е да търсим изходящи трансфери, не може само да привличаме футболисти", каза босът.

"Не изключвам и възможността да се подсилим с още някого. На всеки водещ отбор му е нужно да бъде подготвен в дългосрочен план".