В последните дни се засилиха спекулациите, че Юрген Клоп е в готовност да продължи допълнително своя договор с Ливърпул, но не такива са твърденията на германския журналист от Bild – Кристиан Фалк.

Клоп удължи своя контракт с 19-кратния английски шампион през 2022-а година, който ще го запази на „Анфийлд“ до 2026-а година, но според Фалк в този момент нито една от двете страни не мисли за подновяването на споразумението помежду им. Според репортера голямата цел пред мениджъра е да води националния отбор на Германия, след като напусне Англия и заради това той в този момент не възнамерява да води преговори с „червените“ от Мърсисайд за престой след 2026-а година.

Роденият в Щутгарт специалист вече няколко пъти отказва на Германия да застане начело, като последният такъв дойде през миналия септември.

„Не мисля, че Ливърпул искат да пресират Клоп по тази тема. Беше изненадващо за всички, че Юрген подписа последния си договор с англичаните толкова рано, така че не мисля да се водят бъдещи разговори, докато не настъпи времето на приключване на договора. Виждате какво става с националния на Германия... Мисля, че това е голямата цел на Клоп за неговото бъдеще, така че няма да иска да подписва договор с Ливърпул толкова рано“, смята Фалк.