Ливърпул може и да загуби с 1:2 от Севиля в приятелски мач от турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп, но много по-сериозен отзвук получи нарушението на Жорис Няньон, което му донесе директен червен картон.

22-годишният французин стана причина младокът Ясер Ларуси, който се появи в игра на полувремето, да бъде изнесен на носилка в 76-ата минута. Във въпросната ситуация алжирецът опита да слаломира между няколко футболисти на севилци и в интерес на истината това му се удаде. Тогава се появи закъснелия Няньон, който по най-безобразния начин директно изрита 18-годишния си съперник в областта на коляното.

Съвсем логично съдията вдигна червен картон за играча на Севиля, който дори прояви претенции към решението. За щастие Ларуси очевидно се е разминал с тежка травма, макар че в пресконференцията си след края на двубоя мениджърът Юрген Клоп не даде категоричен отговор дали момчето ще може да играе в следващите срещи. Феновете на Ливърпул – а и не само – дадоха далеч по-широка гласност на възмущението си в социалните мрежи, където осъдиха безумната проява на Няньон, която няма място в официален, а какво остава за приятелски мач.

Клоп, от друга страна, се постара да остане умерен в изказванията си, макар и да не скри своето недоволство. „Твърде рано в сезона сме, за да създаваме заглавия с моите мисли относно случката”, коментира германецът. „Нека изясня положението на Ясер – изглежда той е извадил късмет, макар че в наши дни трябва да изчакаме още няколко дни, за да се уверим. Нямаше как да продължи да играе, което беше първият не толкова добър знак, но в съблекалнята после ми се стори добре.”

„Обожавам как в такъв ранен етап от сезона да пишете за мачовете без да имате нужда от „моите” заглавия, защото обикновено каквото и да кажа, се превръща в заглавие. Можем да говорим за футбол, който не беше твърде добър. Тимът би могъл да се справи много по-добре, което може би  и най-вероятно се дължи на различни обстоятелства. Като цяло обаче – не визирам конкретно само този мач – не обичам ненужно грубите двубои, защото си мисля, че единоборство може да има само когато опитваш да спечелиш топката. Това е единствената възможна причина, а играта си има и правила. Не бих искал да говоря нищо повече по тази специфична тема”, добави Клоп.