Отборът на Ливърпул претърпя ново поражение в предсезонната си подготовка. Мърсисайдци отстъпиха с 1:2 на Севиля в мач, който се игра в Бостън, САЩ. Само преди два дни тимът на Юрген Клоп претърпя поражение от Борусия Дормунд.

Въпреки това, местната публика оказа огромна подкрепа на Ливърпул по време на двубоя.

Алехандро Посо донесе успеха на испанския тим в сами край на мача, след като преди това отборът беше останал с човек по-малко, заради червен картон на Жорис Няньон (76’).

Севиля беше по-доброят отбор през цялото първо полувреме, но успя да стигне до попадение в 37-ата минута след като Нолито стреля мощно за 1:0.

Играчите на Юрген Клоп демонстрираха непостоянност в хода на срещата. Севиля имаше още възможности, но не достатъчно, след като се оттегли на полувремето при 1:1. След центриране от корнер Натаниел Филипс засече, а Ориги добави за 1:1.

В 76-ата минута Няньон напусна терена, след като извърши груб фаул срещу Ясер Ларуси. Играчът на Ливърпул беше изнесен на носилка.

Междувременно футболистите на Клоп започнаха да показват по-добра игра през втората част, след като и мениджърът направи редица смени и пусна почти нов състав. Въпреки това в заключителната част Алехандро Посо засече за крайното 2:1 в 90-ата минута на срещата.