Барселона няма право да купува играчи от Ливърпул през следващите две години. Такава клауза е била записана в договора между двата клуба при осъществяването на трансфера на Филипе Коутиньо, който през януари премина на „Камп Ноу“, съобщава радио „Cadena Ser“.

Двата клуба са се споразумяли при сделката за Коутиньо в договора да бъде записана клауза, че испанският шампион няма да може да взима играчи на Ливърпул за 3 години напред, като едната скоро ще измине. 

Това е начинът, по който от английския клуб са искали да предпазят своите футболисти.

На „Анфийлд“ бяха силно недоволни от действията на каталунците, които атакуваха Коутиньо още през лятото на 2017-а и в крайна сметка го накараха да поиска да напусне Ливърпул. 

Според информациите, преговорите между Ливърпул и Барселона при трансфера на бразилеца са включвали клауза, при която спортният директор на мърсисайдци Майкъл Едуардс е упоменал, че ,,блаугранас“ ще заплатят компенсация в размер на 100 милиона паунда при следваща покупка на играч от ,,Анфийлд“. Клаузата е валидна от трансфера на Коутиньо през януари и ще важи до края на 2020.

Бразилецът бе третият футболист, който напуска Ливърпул в посока Барселона в рамките на осем години, след Хавиер Масчерано през 2010 и Луис Суарес през 2014 година.

Сега поне за известно време обаче, подобно нещо няма да се случи.