Звездата на Манчестър Сити Ерлинг Халанд е бил пред трансфер в Барселона през 2022 година, информира испанското издание Mundo Deportivo.

Представители на каталунците са се опитали да привлекат футболиста, точно преди трансфера на Роберт Левандовски. Агентите са били в контакт с бащата на играча, както с Мино Райола, който беше представител на нападателя през април 2021 година.

Те са били дори в Барселона, за да се запознаят предложението на клуба, а след това са пътували и до Мадрид. В крайна сметка са се спрели на предложението на Манчестър Сити, въпреки че са разгледали още базите на Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул.

Няколко месеца по-късно, през лятото на 2021 година, Халанд се е съгласил да премине в каталунския клуб през лятото на 2022 година.

Няколко месеца преди това, през март 2022 г., Шави дори лети до Мюнхен, за да се срещне лично с Хааланд. Ерлинг е бил много развълнуван от възможността да заиграе в Барселона. До сделка обаче не се е стигнало поради тежкото финансово състояние на клуба. В резултат Барселона привлича Роберт Левандовски.

Въпреки тази неуспех, вратата на Барса все още е отворена за Ерлинг Хааланд, твърди Mundo Deportivo. Изданието сочи, че каталунците възнамеряват да подпишат със звездата на „гражданите“ през лятото на 2025 г.