Един от лидерите в съблекалнята на Барселона – Жерар Пике обясни неочакваната загуба от Валенсия във финала на Купата на Краля с все още тегнещия над отбора психологически товар, породен от елиминацията в Шампионската лига.

В началото на месеца Ливърпул сътвори наистина горчив сюрприз за каталунците в полуфиналите на турнира и ги изхвърли след загуба 0:3 на „Камп Ноу”. На своя „Анфийлд” мърсисайдци се наложиха с 4:0, като за втора поредна година Барса се провали по пътя към финала. През 2018-а подобен подвиг извърши Рома, който загуби с 1:4 гостуването срещу „блаугранас” и после взе знаменателна победа с 3:0.

Според 32-годишния Пике, който трябваше да преглътне в неделя и загубата с 1:2 от Валенсия, ако тимът не беше позволил чудото на „Анфийлд”, сега Барселона щеше да се радва на требъл в клубната витрина. „Вярвам, че ако бяхме отстранили Ливърпул, щяхме да вземем требъл. Това е усещането ми”, коментира Пике.

„Щяхме да влезем във финала за Купата на Краля с различно настроение. Убеден съм, че после щяхме да вземем и финала в Шампионската лига. Това обаче е футболът. Сега ни боли, наистина боли”, коментира Пике.