Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е отхвърлил предложение да поеме Барселона преди около година, твърди „Sport“. В последните седмици усилено се пише, че настоящият треньор на „каталунците“ Роналд Куман ще бъде уволнен след разочароващите резултати на клуба от началото на сезона.

Един от хората, свързани с поста на „Камп Ноу“, е бил мениджърът на Ливърпул, за когото се твърди, че е сред фаворитите на президента на Барса Жоан Лапорта. Въпреки това, Клоп вече е дал ясно да се разбере, че няма намерение да си тръгна от „Анфийлд“.

Според „Sport“, по време на президентските избори в Барселона миналата година, един от кандидатите - Жорди Фаре, се е обадил на представителите на Клоп, за да разбере дали германецът е заинтересуван от това да замени Куман.

Фаре е продължал да настоява след първоначално „не“ от германеца, но тогава му е било заявено, че Клоп възнамерява да си вземе почивка, след като времето му в Ливърпул изтече. Клоп е в Ливърпул от 2015 година и има договор до лятото на 2024 година.

Роберто Мартинес, Марсело Гайярдо, Андреа Пирло, Шави Ернандес и Ерик тен Хаг са сред основните фаворити за заместник на Куман на „Камп Ноу“.