Ръководството на Ливърпул е отказало официална оферта от страна на Барселона за звездата на тима Филипе Коутиньо. „Каталунците“ са отправили предложение на стойност 80 млн. евро (72 млн. паунда), но то е било отхвърлено на момента без дори да бъде разглеждано.

От „Анфийлд“ са категорични, че не желаят да се разделят с бразилския си плеймейкър, който през януари подписа нов 5-годишен контракт, като в него умишлено не бе включена клауза за откупуването му.

Мениджърът Юрген Клоп не веднъж е заявявал, че Коутиньо е един от футболистите, около които германецът ще се опита да изгради шампионски тим.

„Най-важното нещо е как да направим следващата стъпка с играчите, които имахме през миналия сезон. Добрата новина е, че ние не загубихме, нито ще загубим някой от играчите, които искаме да задържим това лято. Това определено е най-добрата новина. Сега ще видим кого ще успеем да привлечем“, коментира по-рано през седмицата Юрген Клоп в Хонг Конг, където отборът е на предсезонно турне.

Коутиньо, който отбеляза 14 гола за Ливърпул през миналия сезон във всички състезания е много близък приятел с Луис Суарес, който преди три години осъществи трансфер по оста „Анфийлф“ - „Камп Ноу“. Другата звезда на Барселона, сънародникът му Неймар, също често коментира изявите на Коутиньо, което допълнително засилва спекулациите за 25-годишния бразилец.