Колумбийският национал Луис Диас е важна част от отбора на Юрген Клоп след преминаването му от Порто през януари, но не е играл за Ливърпул, откакто получи контузия в коляното срещу Арсенал на 9-ти октомври. Крилото има дългосрочен договор с "червените", но сега разкри, че би искал да опита късмета си в Ла Лига, ако се появи възможност.

„Бих искал да играя за испански клуб, това е нещо, което винаги е привличало вниманието на семейството ми, но е по-скоро детска мечта“, каза Диас по време на интервю за колумбийското списание SoHo.

Той обаче побърза да добави, че в момента фокусът му е изцяло върху Ливърпул. "Сега мисля само за вдигане на трофеи и създаване на история с Ливърпул, който е един от най-големите клубове в света. Много съм благодарен за възможността, която ми дадоха", допълни той.

Президентът на Барселона Жоан Лапорта наскоро разкри, че каталунският клуб също е преследвал крилото през януари, но в крайна сметка трансферът не се е състоял поради икономическото на отбора. Гигантите от Ла Лига подписаха с Рафиня от Лийдс през последния трансферен прозорец и успяха да обвържат Усман Дембеле с нов договор.