Бившият английски национал Майкъл Оуен направи сърцераздирателна изповед по повод трансфера си от Ливърпул в Реал Мадрид. Юношата на „червените“ бе свирепо критикуван от феновете на „мърсисайдци“ след решението си да напусне „Анфийлд“ в посока Испания.

Оуен премина в Реал през 2004 година,  няколко месеца по-късно Ливърпул спешели Шампионската лига след знаменит финал с Милан в Истанбул.

„Когато от Реал Мадрид ме потърсиха да се присъединя към тях през 2004 година, част от мен бе поласкана, друга част от мен се бушуваше. Не забравяйте, че това бе отборът на Зинедин Зидан, Раул, Дейвид Бекъм, Роналдо, Роберто Карлош и Луиш Фиго! Кой не би искал да играе с тях“, споделя Оуен в редовната си колонка във вестник Mail on Sunday.

“Бях раздвоен. Ако бях останал в Ливърпул през цялата си кариера, можех да имам невероятна кариера като Стивън Джерард и Джейми Карагър и дори щях да бях спечелил Шампионската лига, както го направиха те година по-късно.“

„Винаги обаче щях да си мисля: Какво щеше да бъде, ако бях заминал. Винаги щях да си мисля, какво щеше да бъде да говоря нов език, да опитам различна култура, да играя за един от най-великите клубове в света?“

„Реших, че трябва да замина, но дори и тогава, плаках през целия път от вкъщи до летището, когато тръгвах за Испания. Чат от мен никога не искаше да напускам“, призна още Майкъл Оуен.

„Гледайки снимките на Филипе Коутиньо по пътя му към Барселона, мисля, че той не се чувства по този начин, по който се чувствах аз. Всичко изглеждаше като утопия. Разбира се това е разликата за латиноамериканските играчи. Трябва да приемете, че за тях да играеш в Барселона или Реал Мадрид, е върхът на тяхната кариера. Те растат с мечтата да играят за тези клубове“, каза още бившият нападател на Ливърпул.