Подли номерца е извъртял бразилският ас Филипе Коутиньо на Ливърпул, за да даде тласък на мечтания от него трансфер в Барселона. Сега, когато сделката изглежда почти опечена, излязоха някои действия на играча, които не са особено привлекателни. 

В момента южноамериканецът официално се води контузен и затова не игра в първия мач на мърсисайдци за годината с Бърнли. Освен това няма да участва и в дербито с Евертън в петък вечерта от третия кръг на ФА Къп. 

Според испанския журналист Алберт Рохе, тази травма е измислена от самия играч и всъщност му няма нищо. С нея той искал да даде ясен знак, че повече не смята да облича червения екип и е по-добре да бъде продаден. 

Коутиньо направи нещо подобно и през лятото, когато пак около най-напечения момент с осъществяването на сделката между двата клуба, която в крайна сметка пропадна тогава, влезе в лазарета с проблеми в гърба. Впоследствие се оказа, че такива е нямало, а това беше доказано от лекаря на националния отбор на Бразилия, когато трансферният пазар затвори. 

Сега обаче връщане назад няма и след втория такъв подъл номер от страна на играча, Ливърпул е готов да се раздели с него. Още повече, че ще получи добри пари за него - 150 млн. евро, въпреки че го купи за над десет пъти по-малко пари от Интер. 

В същото време, Барса ще има затруднения с финансовия феърплей с привличането на Коутиньо. Заплатата му ще е 14 млн. евро на година и за да се компенсира този разход, трябва да се продадат минимум двама. Това са Арда Туран и Хавиер Масчерано, които общо взимат 11.5 млн. евро на сезон. Продажбата им изглежда в напреднала фаза, така че това няма да е проблем.