Нито милионите на Барса, нито очакваните успехи с един от може би най-силните отбори в света, нито бъдещото партньорство с легендата Лео Меси са накарали Филипе Коутиньо да си тръгне от Ливърпул в посока Каталуния. Причината е доста тривиална - отвратителното време на Острова. 

Поне така си обяснява желанието на бразилеца да напусне мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино. Именно той беше човекът, който откри южноамериканеца за европейския футбол, като го взе под наем в Еспаньол, докато беше едва 17-годишен. 

Почетино му е бил като баща в тези години и двамата запазиха страхотни отношения във времето. И явно са обсъждали преминаването на вече бившата звезда на Ливърпул за 160 млн. евро на "Камп Ноу". 

"Всички знаем, че Барселона е по-специален град за всички бразилци. И като си с такава гореща кръв, а пет години си играл в Ливърпул, където постоянно вали дъжд и винаги е студено, ти идва в повече. Особено, когато с теб са жената и децата ти. Щом си бразилец, такава възможност не се изпуска", заяви Почетино.