Бившият английски национал Пол Инс вярва, че звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк трудно би отказал оферта от испанските грандове Барселона или Реал Мадрид. Нидерландецът е основен футболист в схемата на Юрген Клоп, но в последните месеци постоянно се говори, че той представлява интерес за големите клубове в Европа.

"Това, което прави Ливърпул е страхотно, но страхотните отбори печелят трофеи сезон след сезон. Сега те имат шанса да го сторят, но нека минат няколко години, за да видим дали този Ливърпул е велик", сподели Инс пред английските медии

"За Ливърпул е важно да запази най-добрите си играчи, защото идва Барселона и ти отмъква Филипе Коутиньо. Дали някой ще дойде и за Ван Дайк? Трудно е да кажеш "не" на Барселона и Реал Мадрид. Вижте какво стана преди години с Кристиано Роналдо. Той беше спечелил Висшата лига, Шампионската лига, Златната топка... но в крайна сметка отиде в Реал. Това е проблем, с който Юрген Клоп ще трябва да се справи. Той ще трябва да потърси решение", добави бившият халф.