Тъкмо си мислехме, че сагата по преминаването на Филипе Коутиньо в Барселона е приключила със затварянето на летния трансферен прозорец и тя ще се поднови с пълна сила. Според вестник "Мундо Депортиво", преговорите на каталунците с Ливърпул ще се подновят след по-малко от 72 часа. 

Коутиньо получил разрешение да напусне „Анфийлд“

Шефовете на "блаугранас" са ангажирали един от агентите на бразилеца Киа Жоорабчиан да говори с мърсисайдци за осъществяване на сделката. Преговорите започват още в понеделник и този път двете страни няма да бъдат притискани от крайни срокове за осъществяването им. 

Коутиньо зачеркна каталунската драма и се обясни на Ливърпул

Според информацията на вестника, Барселона няма да отстъпи от първоначалната си оферта към Ливърпул още от лятото. Тя беше за 80 млн. евро твърда сума и още 30 млн. евро бонуси в зависимост от представянето. 

Каталунците смятат да изтъкнат като причина за намалената оферта факта, че Коутиньо няма да може да играе за тях през пролетта в Шампионската лига, защото вече игра в турнира с Ливърпул. А те искат да го ангажират сега, за да не се повтори лятната сага през 2018 г., когато се очаква да имат и по-голяма конкуренция за подписа му.