Селекционерът на Бразилия – Тите стана поредният специалист, който взе отношение относно трансферната сага около бразилския национал Филипе Коутиньо. Атакуващият полузащитник на Ливърпул представлява сериозен интерес за испанския гранд Барселона, който се очаква да отправи сериозна оферта за халфа на „червените“ през лятото.

Собствениците на Ливърпул от „Фенуей Спортс Груп“ обаче са категорични, че няма да се разделят с един от най-добрите си футболисти на каквато и да е цена. Те са информирали мениджъра на тима Юрген Клоп да бъде спокоен и да гради състава си именно около бразилеца.

Коу: Хубаво е, че Барселона проявява интерес към мен

Коутиньо направи най-резултатния сезон в кариерата си, вкарвайки 14 попадения за Ливърпул, помагайки по този начин на „червените“ да се класират за Шампионската лига.

Интересът на Барселона към него не е от днес, а сънародникът му Неймар също призова за трансфер на Коутиньо на „Камп Ноу“. Каталунските медии не спират да бълват информации относно евентуалната сделка, а селекционерът Тите сподели, че Филипе е "идеалният футболист" за Барселона.

„Да, абсолютно да! Барселона трябва да наддава за Коутиньо“, коментира Тите.

Коутиньо казал "Да" на Барселона

„Не искам да се правя на важен и да давам съвети на Барселона, но кой не би искал футболист като Коутиньо? Тази магия, тази способност да създава положения, тази смяна на ритъма, начинът, по който гради играта – тези неща са важни за всеки един отбор“, продължи селекционерът на Бразилия.

Потрошиха колата на Коутиньо пред "Анфийлд"

„Нека обаче бъда ясен, в момента говоря хипотетично. Барселона си има Серхио Бускетс и други двама изпълнители – Ракитич и Иниеста, които са мозъкът на отбора. Коутиньо също може да играе тази роля. Той е идеалният играч за Барса“, каза още Тите.