Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк сподели, че вече се чувства като победител, след като бе номиниран за Златната топка. Церемонията по връчване на отличието е тази вечер във френската столица Париж.

Звездата на Барселона Лионел Меси е фаворит за спечелването на наградата за шести път, но се очаква Ван Дайк да даде сериозен отпор на аржентинеца. Двамата вече се конкурираха за отличието на УЕФА за Най-добър играч на годината и Меси успя да изпревари холандеца.

„Трябва да погледна трезво на нещата. Ще съм там, защото има причина и няма да има губещи тази вечер“, сподели Върджил ван Дайк.  

„Много съм горд да съм в тази групичка заради представянето си в тима миналата година, както и с моята страна. Не много играчи отиват там. Ще има победители, но няма да има губещи. Ще видим какво ще се случи“, сподели още холандецът.

Ван Дайк е един от седмината номинирани за Златната топка от тима на Ливърпул. Останалите са вратаря Алисон, Трент Александър-Арнолд, Джорджиньо Вайналдум, Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане.