Две от звездите в редиците на Ливърпул – Върджил ван Дайк и Джеймс Милнър не скриха неодобрението си към проявата на Жорис Няньон от Севиля, който по време на приятелския мач между двата тима беше изгонен за жесток ритник в краката на Ясер Ларуси.

Случката се разигра около четвърт час преди края на мача, когато 22-годишният французин получи директен червен картон за бруталната си проява. След победата за севилци с 2:1 техният наставник Жулен Лопетеги също призна, че действията на футболиста му са били санкционирани подобаващо. Впоследствие стана ясно, че Няньон се е извинил на контузения от него Ларуси, но това не промени оценките за деянието му.

„Видях единоборството вътре на терена и не беше много приятно, особено срещу младо момче, което играе от твърде малко време с нас”, коментира третият капитан на „червените” Върджил ван Дайк. „Това казва нещо за него (има предвид Няньон – б.р.). Никой не иска контузии в предсезонната подготовка, искаш да бъдеш здрав. Дано не е твърде лошо.”

Полузащитникът Джеймс Милнър беше далеч по-осъдителен в тона си спрямо общия подход на Севиля. „Имаше някои наистина срамни единоборства. Знаехме, че това ще бъде приятелски мач, но не се вижда честно червен картон в приятелски мач”, коментира англичанинът. „Много смятаха, че ние е трябвало да отвърнем със същото, но всъщност тук говорим за задача на съдията. Ако искаш да направиш фаул, дръпни го за фланелката. Не можеш да риташ младо момче в коляното. Като гледах нарушението отново, го намирам за позорно”, добави Милнър.