Спортният директор на Рома Мончи потвърди продажбата на Алисон в Ливърпул и увери, че тя не е проява на липса на амбиция от страна на италианския клуб. 

Бразилският вратар в момента е в Англия, за да премине медицинските прегледи и да подпише договор с "мърсисайдци". Очакванията са в касата на Рома да влязат около 75 милиона евро, а той ще стане най-скъпият вратар в исторята на футбола.

"Трансферът на Алисон в Ливърпул скоро ще бъде обявен официално. Ти ни предложиха рекордна сума за вратар и ние решихме да го продадем. Все още не сме финализирали нищо, но е истина, че преговорите са в напреднала фаза и той в момента е Ливърпул. Когато получиш такава значителна оферта, трябва да я разгледаш", коментира Мончи. 

"Претеглихме плюсовете и минусите и решихме да преговаряме. Продажбата на Алисон не е проява на липса на амбиция. За мен амбиция е да направиш точното нещо, след като си премислил всичко. Дойдох тук да изградя силен отбор не за една година, а за много години напред. 100% съм сигурен, че това ще се случи", допълни той.