Шефът на Полската футболна асоциация Збигнев Бониек направи сериозна реклама на един от най-бляскавите местни таланти. Според него футболистът на Наполи Пьотр Желински „разполага с повече качества от Кевин де Брюин”.

Изказването на легендарния нападател определено е амбициозно, като се има предвид, че Желински все още не е твърд титуляр за „везувиани”, докато Де Брюин е една от най-големите звезди на Манчестър Сити, който в момента разбива конкуренцията във Висшата лига на Англия.

Желински отново на дневен ред за Ливърпул

23-годишният Желински в хода на седмицата получи похвали и от своя треньор в Наполи Маурицио Сари. Именно италианецът заяви, че халфът може да достигне класата на белгийския си колега.

„По отношение на качествата, аз дори считам, че Желински е по-добър от Де Брюин”, коментира Бониек.

„Двамата са различни футболисти, това е ясно, но имат същото влияние върху отборите си. Аз все още очаквам от Пьотр напълно да изригне, защото има още много какво да покаже. Според мен Желински ще се превърне в истинска суперзвезда”, добави легендата на полския футбол.

Ливърпул и Манчестър Сити следят изкъсо ситуацията с играча на Наполи. Според „Кориере дела сера” неаполитанци го оценяват на 65 милиона евро.