Легендата Фабио Капело е впечатлен от представянето на Аталанта в последните сезони. За него отборът е еквивалент на Ливърпул в Италия.
 
„В момента италианските отбори играят по-агресивен, по-атакуващ футбол и в основата на това са треньорите. Най-яркия пример е Джан Пиеро Гасперини, под чието ръководство Аталанта винаги се опитва да атакува, колкото се може повече. В отбора има много интересни и качествени играчи и това е другата причина за  прогреса. Обичам да казвам, че Аталанта е италианския Ливърпул", заяви пред Ас Капело, който е във футбола 43 години - 16 като играч и 27 като треньор.
 
Според него Серия А е сменила маската си - от първенство на защитата, сега е първенство на голмайсторите.
 
"Отсъствието на фенове помага на всички отбори играят по-спокойно и да поемат рискове - нещо, което преди това липсваше поради страх. Освен това защитите не са същите като преди. Нямаме Барези, Костакурта, Канаваро ... Или Коловати и Ширеа, ако се върнем по-назад във времето. Липсват добрите бранители, но мисля, че това не се отнася само за италианския футбол, а и за световния. Ето защо на защитниците сега се плаща, сякаш са нападатели.
 
Има и още една много важна причина. Нивото не е много високо, качеството на играчите също. В Италия идват футболист, които не са били титуляри в Англия и Германия. Говоря за Ибрахимович, Лукаку, Алексис, Рибери ... Първите двама имат впечатляваща физика за нашата Серия А, но ще дам един пример с Лукаку. Наскоро срещу Борусия Мьонхенгладбах той имаше проблеми, защото съперниците бяха големи и силни като него. Докато в Италия той трудно може да бъде спрян", обясни Капело.
 
Треньорът смята, че новаците в Серия А - Беневенто, Кротоне и Специя са направили революция в шампионата, както и че правилото за петте смени облагодетелства големите отбори.
 
"Те са смели, играят сякаш още са в Серия Б и не гледат кой е срещу тях. Показват забележителна скорост.
Правилото за петте смени ще донесе предимство на големите отбори като Интер. Ако треньорите знаят как да четат играта и кога да направят промените, разбира се", добави Капело.