Италианският гранд Милан ще тръгне по стъпките на Ливърпул. „Росонерите“ разкриха, че са водили разговори с английския шампион по какъв начин да излязат от кризата.

„Мърсисайдци“ претърпяха спад през първата половина на 2010 година, но съумя да излезе от ситуацията и през последните две години участва в последния мач на Шампионската лига, като спечели последния финал, а през тази година триумфира и с титлата във Висшата лига.

Милан се свлече до 21-ото място по пари в света, а в момента Ливърпул заема седмото място, което с три пъти повече в сравнение с „росонерите“ през 2018/19.

„Разговаряхме с Ливърпул, защото те преминаха по същи път, по който вървим сега. >Работим усилено, за да се върнем там, където трябва да бъдем. Помага ни това, че сме спечелили седем пъти Шампионската лига и по-лесно се отварят вратите пред нас“, заяви финансовият директор в Милан Каспер Стилсвиг.

„Участието ни в евротурнирите е на първо място пред нас. Това е нашето естествено местообитание. Преди четири-пет години никой не смяташе, че Ливърпул може да постигне това, след като се знаеше на кое място се намира. В момента играят много атрактивен футбол. Печелят, имат фантастичен мениджър, отбор и сега са много апетитна хапка от търговска гледна точка. Отне им време, но изглежда, че техният модел работи“, добави още той.

„Коронавирусът ни подтикна отново да помислим по-сериозно за глобалния пазар. Мисля, че обединяването на спорт и развлечения може да бъде начин за ангажиране на нови фенове. Светът се промени драстично и трябва да следваме примера. Трябва да преосмислим модела. Така че едно от първите неща, които трябваше да направим бе да се съсредоточим повече върху дигиталното пространство, да създадем съдържание и да се опитаме да бъдем ангажирани“, каза Стилсвиг.