Италианският Рома реши да дари 150 хиляди евро към фена на Ливърпул Шон Кокс. Ирландският привърженик бе ранен преди полуфинала между двата тима от ШЛ през миналия сезон след атака от ултраси на Рома.

Вследствие на това 53-годишният баща на три деца изпадна в кома за месеци, но се нуждае от интензивно лечение.

„Рома, както и клубният президент Джеймс Палота решиха днес да дарят сумата от 150 хил. евро на семейството на Шон Кокс. Сто хиляди евро от сумата идва от фондацията на Рома, а допълнителни 50 хиляди са дарени лично от президента на клуба”, написаха Рома в официално становище.

„Днес служител на клуба ще лети до Ирландия, за да се срещне с жената на Шон Кокс – Мартина, за да дари лично средствата на фамилията. Нашият клуб ще продължи да държи връзка със семейството на Шон Кокс, за да може да бъде полезен в бъдещите инициативи, които са свързани с него”, продължават от Рома.

„Всички в нашия клуб сме шокирани от случая с фена на Ливърпул – Шон Кокс. Това е тежко посегателство не само към неговата личност, а към цялото му семейство, деца и приятели”, сподели директорът на Рома Мауро Балдосини.

„През април ние писахме до господин Кокс, за да му предложим нашата подкрепа в това тежко време за неговата фамилия”, продължи той.

„Това, което стана с Шон Кокс не бива да се случва с никой, който присъства на футболен мач. Ние мислим за него от ден 1 след случката. Надяваме се да се възстанови напълно”, пък каза Джеймс Палота.

„Много ни радва дарението на Рома и господин Палота. Надяваме се то да помогне на Шон да се възстанови възможно най-бързо”, пък довери госпожа Кокс.