Ръководството на Рома постави цена на вратаря на тима Алисон. Бразилецът е желан от Ливърпул, а ако „червените“ наистина го искат, то ще трябва да платят сумата от 50 млн. евро.

Вратарският пост на „Анфийлд“ е един от най-проблемите в последните години, като нито Симон Миньоле, нито Лорис Кариус до този момент могат да убедят мениджъра Юрген Клоп, че трябва да бъдат първи избор.

Германският специалист ротира двамата под рамката на вратата, като след мача с Манчестър Сити, спечелен от „червените“ с 4:3, Клоп обяви, че за напред ще залага на Лорис Кариус. До този момент германецът бе резерва на Миньоле във Висшата лига.

Веднага последва отговор от белгиеца, който обяви, че е готов да обмисли бъдещето си, имайки се предвид предстоящото световно първенство в Русия по-късно тази година.

В същото време Алисон впечатлява с представянето си за Рома през този сезон и бързо се превърна в апетитна хапка за редица грандове. В опита си да го задържат обаче, от Рома поставиха доста сериозна цена за бразилеца, с която се надяват да отблъснат кандидатите за подписа му.