Tреньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че си е написал домашното преди решителния мач с Ливърпул от последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

През септември "росонерите" отстъпиха с 2:3 на "Анфийлд", въпреки че водеха с 2:1 на почивката. Сега на "Сан Сиро" само победа ще им даде шансове за класиране в следващата фаза, но това ще зависи и от изхода на мача между Порто и

Атлетико Мадрид. Ливърпул е първи в групата с максималните 15 точки, но Порто, Милан и Атлетико са събрани в само една.

"Милан трябва да бъде силен утре вечер. Излизаме срещу един от най-добрите отбори в света и един от основните кандидати да спечели Шампионската лига. Научихме обаче много от първия мач с тях. Наясно сме с темпото и интензитета, с които играе Ливърпул. Знаем и как трябва да играем ние, за да поддържаме тяхното темпо", коментира Пиоли.

"В първия мач ни бе много тежко заради пресата, която ни налагаха, особено в първия половин час. Те ще атакуват с голяма агресия, но ние вече знаем как да се справим с тяхната първоначална преса", обясни още наставникът на Милан.

Пиоли заяви, че големият брой контузени не може да бъде оправдание, ако отборът не спечели и отпадне от надпреварата.

"Многото мачове се отразяват на всички. Ние опитваме всичко, за да предпазим играчите. Но сега трябва да стиснем зъби до 22 декември (началото на зимната пауза в Серия "А") и да спечелим колкото се може повече точки.