Лацио започна пестеливо, но изключително успешно кампанията си в Лига Европа през този сезон. "Орлите" тръгнаха с успех с 2:1 над смятания за аутсайдер в група Н тим на Аполон Лимасол.

Този резултат обаче не им позволи да излязат начело в групата, защото абсолютно същия успех записа и Айнтрахт в гостуването си на Олимпик Марсилия на "велодром" и поднесе една от изненадите в турнира до момента. Все пак французите са финалист от миналия сезон...

Иначе мачът на "Олимпико" започна перфкетно за домакините. Още при първата си опасна атака те стигнаха до попадение. Това се случи в 14-та минута, когато при една бърза контра Фелипе Кайседо пусна с пета за Луис Алберто по толкова великолепен начин, че го остави сам срещу вратаря и бразилецът щеше да скъса мрежата с изпълнението си. 

Малко след това Кайседо можеше да удвои за "лациалите", но след като се озова на превъзходна позиция, ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. Тази ситуация беше в 19-та минута, но статуквото се запази. 

До почивката домкаините бяха много по-активни и търсеха второ попадение. Такова обаче така и не успяха да реализират, а шансовете за това бяха много. В 29-та минута удар на Бастос с глава мина на сантиметри над вратата, а малко след това и Сергей Милинкович-Савич не можа да се разпише от изгодна позиция и вратарят спаси топовния му изстрел. 

Така почивката дойде при гол аванс на италианците, но след нея също беше интересно. Кипърците бяха близо до изравняването в 67-та минута, когато ударът на Факундо Ферейра мина на сантиметри от гредата, а в 71-та минута Андре Шембри от няколко метра с глава не успя да намери вратата, иначе щеше да изравни. 

В 82-та минута Аполон пак можеше да направи 1:1, но ударът на Саша Маркович от пряк свободен удар мина на сантиметри от гредата. И вместо съвсем заслужено да изравнят, кипърците инкасираха и второ попадение в мрежата си. То падна в 84-та минута от дузпа, а точен от нея беше дежурният реализатор Чиро Имобиле. 

Но интригата се върна почти веднага. В 88-та минута Емилио Зелая с мощен изстрел се разписа след центриране от един корнер и намали на 1:2. В края на продължението Сенад Лулич изпусна да направи 3:1 и в крайна сметка повече голове не паднаха, за да може Лацио да си тръгне с трите точки по пестелив начин, от който за малко да се опари. 

Много интересно беше и на другия мач в групата на "Велодром". Очакванията бяха финалистът от миналата година Марсилия да тръгне с успех срещу Айнтрахт... Нищо подобно! Носителят на Купата на Германия надделя с 2:1 и зарадва многобройната си агитка. 

А началото на мача не предвещаваше такава развръзка. Още в 3-та минута Флориан Товен направи страхотен пробив по десния фланг и пусна успоредно на голлинията за Лукас Окампос, който засече безпощадно в мрежата за 1:0 в полза на марсилци. 

До почивката домакините изпуснаха куп положения, а най-много от тях пропиля Валер Жермен. Така развръзката остана за втората част. И тя беше минорна за домакините. В 52-та минута Айнтрахт изравни чрез Лукас Торо, който засече с глава центриране от корнер на Джонатан де Гузман. 

Малко след това Джетро Вилемс от състава на германците беше изгонен за втори жълт картон, но това не отказа отбора му. Димитри Пайе, Флориан Товен и Лукас Окампос пропуснаха страхотни шансове за Марсилия, докато Николай Мюлер не можа да се разпише от невероятна позиция в 73-та минута за Айнтрахт. 

И все пак германците ликуваха в самия край. В 89-та минута Симон Фалет намери по перфектен начин Лука Йович в наказателното поле и неговият удар препарира вратаря за втори път и Айнтрахт си замина с трите точки от това тежко гостуване.