Мениджърът на Челси Маурицио Сари отвърна на все по-големия си брой критици, след като тимът му успешно преодоля 1/16-финалите в Лига Европа. Снощи „сините” победиха шведския Малмьо с 3:0 в реванша и с общ резултат 5:1 се класираха напред.

Сари беше подложен на множество критики заради факта, че в предишните 10 мача „сините” регистрираха 5 поражения, включително 0:4 от Борнемут и 0:6 от Манчестър Сити, срещу когото този уикенд играят финал за Купата на Лигата. Италианецът беше категоричен, че неговият тим е незаслужено упрекван и напомни, че при идването си той е наследил отбор, който е финиширал извън топ 4 в предната кампания.

„Дали съм на една загуба от уволнението? Не ме интересува, ако трябва да бъда честен. Трябва да мисля за работата си от перспективата на голямата картина, иначе няма да си върша задълженията както трябва. Затова продължавам по своя път и нищо не се е променило, поне доколкото знам”, заяви Сари.

„Продължавам да слушам хора, които хвалят сезона на Арсенал, но този отбор няма да играе финал за купа, има по-малко точки от нас в шампионата и също като нас се класира за 1/8-финалите в Лига Европа. Не разбирам защо хората говорят, че сезонът ни е толкова негативен, а този на Арсенал - впечатляващ.”

„Вярно е, че имаше много върхова и спадове, включително и някои много дълбоки пропадания, но като се има предвид, че ми е първият сезон в нови първенство и обстановка, мисля, че е приемлив. Все пак поех отбор, който беше завършил на 5-о място със 70 точки.”

Сари също така даде духовит отговор на слуховете в италианските вестници, че е провел вечеря с консултанта в Рома Франко Балдини. „Слуховете за вечерята ги чух снощи, но за последно чух, че Балдини е в Южна Африка, а аз няма да ходя дотам за вечеря. Спокойно можете да определите тези информации като глупости”, заяви специалистът.