Финалът между Тотнъм и Ливърпул в Шампионската лига може да се окаже проблем за плановете на английския национален селекционер Гарет Саутгейт.

Англия е част от финалния турнир - "Финална четворка", в Лигата на нациите. Първото издание ще се проведе в началото на месец юни (5-9 юни) в Португалия, като там са още тимовете на Швейцария, Холандия и домакините от Португалия.

Англия играе първия си двубой на 6-ти юни, 5 дни след финала в Шампионската лига. В полуфинала в Гимараеш англичаните излизат срещу Холандия. Победителят от тази двойка ще срещне във финала един измежду Португалия и Швейцария.

Основна част от селекцията на "Трите лъва" е съставена от играчите на Ливърпул - Джордън Хендерсън, Алекзандър-Арнолд, Джо Гомес и Адама Лалана, както и състезатели на Тотнъм - Киърън Трипиър, Дани Роуз, Деле Али, Хари Кейн (все още контузен), Ерик Дайър и Хари Уинкс.

 Преди време самият Саутгейт се пошегува като каза, че за Англия ще бъде катастрофа на финала в Шампионска лига да се изправят два местни тима.