Селекционерът на световния шампион по футбол Франция – Дидие Дешан, защити своя нападател Оливие Жиру, макар ветеранът да се намира в серия от 10 поредни мача без гол за националния тим.

За последно 31-годишният играч отбеляза с екипа на „петлите” при победата с 2:0 над Ирландия през май, а  доста мачове от триумфалното участие на Мондиал 2018 той завърши дори без точен удар в рамките на вратата.

Дешан за пореден път демонстрира подкрепата си към голаджията и изтъкна факта, че преди нетипичното му затишие той всъщност е демонстрирал чудесна форма – 4 гола в 5 поредни мача за Франция.

„Понякога се случва на нападателите да имат по-дълъг или по-къс период, в който не са така ефикасни. Преди серията на Жиру той вкара няколко гола в последователни срещи. Той е четвъртият най-добър реализатор в историята на Франция (дели позицията със Зинедин Зидан, с когото имат по 31 гола – б.р.).”

„Неговата игра е различна, а това е важно. Той не отговаря на калъпите, в които попадат другите играчи. Когато той не е на терена, ние дори по-ясно осъзнаваме колко е полезен.”

„Очевидно е, че той не бива да се фокусира върху отбелязването на гол на всяка цена. Лично аз не крия, че едно попадение би му се отразило добре, точно както на всеки друг нападател, чиято ефективност е спаднала”, добави Дешан.

Франция стигна до 0:0 срещу Германия в своя първи мач от Лигата на нациите. В неделя, 9-и септември, "петлите" ще изиграя втори двубой от група 1 на елитната Дивизия А, а противник ще бъде Холандия.

Още по темата:

Съвършен Ареола спаси Краля на света в Германия

Жиру вярва, че Франция може да триумфира и на Евро 2020