Селекционерът на холандския национален отбор Роналд Куман разкри, че капитанът на неговия тим Върджил ван Дайк е играл две пукнати ребра при успеха 3:0 над Германия. Наставникът заяви, че всъщност това е поредният мач през последните седмици, в който 27-годишният стиска зъби и играе въпреки сериозната контузия.

За факта, че играчът не е в оптимална кондиция първи разкри неговия мениджър в Ливърпул Юрген Клоп. Той сподели, че още преди победата с 3:2 над Пари Сен Жермен в Шампионската лига Ван Дайк е получил удар в тази област. Германецът тогава сподели още, че става дума за натъртване, ала според Куман ситуацията е далеч по-сериозна. Именно по тази причина футболистът пропуска приятелския мач между Белгия и Холандия във вторник.

„От две седмици насам Върджил играе с две пукнати ребра”, коментира Куман. „Той искаше да играе срещу Германия (вкара и единият от головете в мача – б.р.), така че сега трябва да направим жест спрямо Ливърпул.”

Дотук през сезона най-скъпият защитник в света е пропуснал един-единствен официален мач на „червените” – загубата 1:2 от Челси в турнира за Купата на лигата, когато Клоп си позволи доста експерименти със стартовия състав.

„Ван Дайк вече се върна в Ливърпул и е готов да играе през следващата седмица”, каза Куман. „Той ще трябва да си почине, вече обсъди това с мениджъра на отбора. Медицинските щабове на Холандия и Ливърпул си комуникираха и взеха решение Ван Дайк да играе единствено срещу Германия, а после да се прибере в клуба си”, допълни наставникът на „лалетата”.