Контузията на халфа на Ливърпул Адам Лалана, която получи в слабините, няма да го извади за дълъг период от време от терените в Англия.

Плеймейкърът на английския национален отбор получи травмата по време на занимание на „трите лъва” на тренировъчното игрище на селекцията на Гарет Саутгейт на „Сейнт Джорджс Парк” и се завърна край Мърсисайд. Бившият футболист на Саутхемптън ще продължи своето лечение в базата на Ливърпул – Мелууд.

Скенерът е показал, че проблемът е малък и се очаква Лалана да е на разположение на мениджъра на тима Юрген Клоп за дуела срещу Наполи от групите в Шампионска лига.

30-годишният футболист довери това пред уебсайта на Ливърпул: „Доволен съм, че травмата не е сериозна, като ще мога да съм част от отбора за мачовете в ШЛ през септември. Искам да натрупам минути и през октомври отново да се върна в състава на Англия. Знам, че предстои дълъг сезон и съм максимално фокусиран. Вярва, че мога да допринеса много на отбора през настоящия сезон. Ще дам всичко най-добро за моя отбор, треньорите и феновете на клуба и страната. Това ме интересува”, сподели Лалана.

Веднага след оповестяването на новината се разрази страх във футболните среди на Албиона, че Лалана отново ще отсъства дълго. Именно травма извади полузащитника от селекцията на Саутгейт за Мондиал 2018.

„Вече съм на Мелууд и бъдете сигурни, че ще тренирам здраво, за да се върна възможно най-скоро. Ще подкрепям Гарет Саутгейт и момчетата оттук”, завърши Адам Лалана.