Швейцарският национал Джердан Шакири беше един от хората, които поеха вината за загубата с 1:3 от Португалия в полуфинала от Лигата на нациите. 27-годишният играч заяви, че сериозният купон в клубния му Ливърпул по повод спечелването на Шампионската лига е повлияло върху представянето му срещу Кристиано Роналдо и компания.

Хеттрик на CR7 прати „мореплавателите” във финала на новосъздадения от УЕФА турнир, където ги очаква победителя измежду Англия и Холандия, които играят днес от 21,45 часа.

Шакири остана неизползвана резерва за мърсисайдци във финала срещу Тотнъм, спечелен с 2:0, но явно е бил доста активен в празненствата, които продължиха през голяма част от следващия ден. На 2 юни 750 хиляди души излязоха на улиците в Ливърпул, за да посрещнат новия клубен европейски шампион, а парадът продължи над 4 часа.

Срещу Португалия Шакири игра пълни 90 минути,  като определено не беше решаващата фигура, каквато обикновено е за националния си тим. „Никак не ми беше лесно, защото сами чувате моя глас. Невинаги се появява”, коментира играчът.

„Беше наистина приятно и хубаво да празнуваме с феновете. След 14 години отново спечелихме трофея, затова беше специално и никога няма да забравим този момент.”

„Роналдо може би също не изигра най-добрия си мач, но вкара три гола и на практика реши двубоя. Да, един клиничен Кристиано Роналдо реши мача. Невинаги сам футболист може да прави нещо такова, ала той е един от най-добрите в света и го показа срещу нас.”

Колкото до бъдещето си в Ливърпул, Шакири заяви: „Мениджърът (Юрген Клоп – б.р.) разполага с множество добри опции и трябва да реши кой ще играе. Знаех още преди трансфера си, че конкуренцията ще бъде много здрава. Имам дългосрочен контракт и определено ще остана.”