Полузащитникът на френския национален отбор Йоан Кабай сподели, че всички в лагера на "петлите" са виждали ясните знаци, че Франк Рибери няма да успее да се възстанови от контузията си навреме за Мондиала.

"Много е неприятно, че загубихме Рибери и Грение. Но колкото повече време минаваше, толкова повече виждахме, че Рибери няма да успее да се върне в състава. Неговата ситуация просто с нищо не се подобряваше," разкри Кабай.

"Всички знаем, колко позитивен човек е Рибери, и винаги внася настроение в лагера, затова ще ни липсва много," добави халфът на ПСЖ. "Грение е много разстроен. С Рибери още не съм се виждал. За Грение завършекът на сезона бе труден, затова той много се стараеше да намери място в състава за Световното."

"Реми и Гризман показаха, че имат качества, но определено Франк щеше да е първи избор отляво. Имаме млад отбор и доста класа. Рибери бе един от лидерите ни, но трябва да продължим напред, нямаме избор. Трябва да играем като отбор и да използваме 23-мата в групата," каза още Кабай.