Отборът на Франция направи хикс – 1:1 със САЩ в контролна среща преди Мондиал 2018.

Французите изоставаха до 78-ата минута, когато Килиан Мбапе реализира изравнителното попадение, а тимът на САЩ откри в 44-ата чрез Джулиан Грийн.

Франция е в група С на предстоящото Световно първенство в компанията на Австралия, Перу и Дания.

Французите имаха доста възможности, но дълго не успяха да отбележат. Още в 5-ата минута Пол Погба пробва страховит удар от далеч, но не успя да се разпише. Оливие Жиру пък получи удобно подаване в 9-ата минута от Погба, но защитник на САЩ се намеси навреме. Пак Жиру стреля с глава две минути по-късно, но Закари Стефън спаси вратата си.

В 27-ата минута Килиан Мбапе прати топката над вратата на съперника, а минута по-късно Бенжамен Менди пусна към Мбапе, който отново не бе точен.

Нов шанс за Франция се разкри в 39-ата минута, когато Антоан Гризман получи чудесен пас, но уцели дясната греда на вратата на САЩ.

Малко преди почивката, в 44-ата минута Джулиан Грийн се възползва от грешка в защитата на Франция и откри за 1:0 за американците.

В 49-ата пък Боби Ууд вкара отново топката във вратата на „петлите”, но попадението не бе зачетено заради засада. Три минути по-късно Пол Погба получи в наказателното поле и стреля, но вляво от вратата на САЩ. Пак той в 67-ата не успя да преодолее стража на САЩ.

В 78-ата минута обаче Килиан Мбапе завърши отлична комбинация на французите, започнала от влезлия като резерва Набир Фекир, който пусна към Бенжамен Павар. 22-годишният Павар подаде към Мбапе и той реализира за 1:1.

Пак Мбапе затрудни бранителите на САЩ в 83-ата минута, а в добавеното време Усман Дембеле също имаше шанс да се разпише.