Полузащитникът на Ливърпул Джорджинио Вайналдум разкри малко повече подробности около почти едномесечното му отсъствие от терените. Холандецът разкри, че зад всичко стои остра инфекция, която го е държала у дома в течение на цели 2 седмици.

В началото на март мениджърът на „червените” Юрген Клоп, че Вайналдум е аут от сметките за шампионатния двубой срещу Нюкасъл заради диария. 27-годишният футболист разкри, че състоянието му е бил толкова лошо, че все още наваксва във фитнеса.

„Бях повален от остра инфекция, която стигна дотам, че загубих килограми”, разказа Вайналдум пред „Де Телеграаф”.

„Събудих се една нощ и диарията започна. На следващата сутрин се обадих на доктора, който ме попита дали съм в състояние да дойда до клуба. Там също стомахът ме смущаваше и лекарят моментално ме отпрати. Той се притесни, че мога да заразя другите футболисти.”

„Това продължи 2 седмици. След пет дни ми взеха кръв, но така и не стана ясно какъв вирус беше. Чак когато изследваха изпражненията ми се появи бактерията.”

„От антибиотиците се почувствах по-зле от преди. Трябваше да почна да работя отново върху фитнеса си. Тренирах здраво, но в събота забелязах, че ми липсва ритъм за начина, по който играя. Нещата вървят по-добре, но още не съм в същата форма, както преди да се разболея.”

Джорджинио Вайналдум започна като титуляр при победата с 5:0 над Уотфорд в 31-ия кръг на Висша лига. Той остана на терена до 71-ата минута, когато бе заменен от Алекс Окслейд-Чембърлейн. Въпреки здравословните ядове Вайналдум получи повиквателна от Холандия за предстоящите контроли срещу Англия (23 март) и Португалия (26 март).