С едно-единствено действие испанският бранител Серхио Рамос си навлече омразата на цял един народ. Защитникът контузи звездата на Ливърпул Мохамед Салах във финала на Шампионската лига в събота вечерта и го извади от двубоя.

А на всичкото отгоре първоначалните прогнози бяха, че вади нападателя и от Световното първенство. И точно това отприщи реакция на омраза в цял Египет, защото той е като полубог за всички в родината си и те се надяват именно на него за добро представяне. 

"Една нощ, в която цял Египет плака, защото Серхио Рамос, този касапин, размести рамото на Мохамед Салах. Хората излязоха по улиците, но бяха щастливи да разберат после, че травмата му не е толкова сериозна", написа един от водещите вестници в арабската страна "Ал Масри". 

Но доста по-краен беше вестник "Ал Ватан", който призова и висшите сили за наказание на Рамос. "Нека Аллах да те съди и наказва, Рамос! Този удари Момо нарочно и го контузи, за да го изкара от мача, дори и от Световното". 

В крайна сметка контузията на Салах не е толкова тежка и всички в Египет могат да са спокойни, защото ще е на линия за Световното първенство или най-много да е под въпрос за първия мач на шампионата с Уругвай на 15 юни.