Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че звездата на отбора Садио Мане все още се възстановява от своята контузия в бедрото и въпреки това той няма да спира нападателя да откликне на повиквателната от сенегалския национален тим.

25-годишният играч се върна контузен при предишната пауза за националните тимове и пропусна срещите срещу Манчестър Юнайтед (0:0) и Марибор (7:0). Той няма да играе в много важния сблъсък от Висшата лига срещу Тотнъм през уикенда.

Повикаха контузения Мане в националния на Сенегал

Мърсисайдци обявиха, че рехабилитацията на Мане ще отнеме 6 седмици, което го извади от сметките чак до края на ноември. При все това селекционерът на Сенегал Алиу Сисе включи играча в състава си, който трябва да играе квалификационен дуел срещу Южна Африка, а срещите са на 10 и 14 ноември. Наставникът заяви, че Мане ще бъде на 100 процента здрав дотогава и ще може да играе, докато Клоп има по-различно виждане.

„Не съм сигурен как Сисе може да бъде сигурен. Аз самият не знам и така стоят нещата”, коментира германският наставник на Ливърпул. „Садио все още се възстановява, тренира на закрито, дори не излиза за упражнения навън. Ако той се оправи по-рано, ще бъда наистина щастлив, но никой не знае, така че няма какво да кажа.”

„Сенегал има много важни мачове, все пак зависи класирането им за Световното първенство и те усещат напрежението. Няма как да променим ситуацията. Ако Садио е здрав, ние няма как да го скрием, нали така? Ако той е здрав, няма какво да сторим, за да го задържим тук и той ще отиде при Сенегал”, добави Клоп.