Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле държи да говори с мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп, за да му се изясни ситуацията с неговото бъдеще на „Анфийлд”. Белгиецът седна на пейката за петкраткия европейски шампион преди старта на настоящата година, като оттогава не е записвал минута на вратата на „червените”. Неизменен №1 под рамката на вратата бе Лорис Кариус, който направи солидна втора част на кампанията. Германцът се прояви по абсурден начин в последния мач за Ливърпул – финала в Шампионската лига, след като направи две грешки при загубата с 1:3. Именно финалния мач в Киев постави на карта и съдбата на Кариус в Англия.

„Искам да се изясни всичко около мен, но това ще стане след края на Мондиала. Сега съм фокусиран върху представянето на Белгия и не съм говорил с никой от Ливърпул”, заяви Миньоле.

„Джон Ахтерберг (бел.ред: треньорът на вратарите в Ливърпул) ми праща съобщения преди всеки мач, за да види дали съм добре и дали се чувствам готов. Само с него говоря сега. Не играх в последните месеци за отбора, така че след Световното искам да знам какво ще става. Не мога да кажа нищо повече”, продължи Миньоле.

„Не знам каква почивка ще получа след Мондиала, трябва да говоря с треньора за това”, завърши вратарят.

Симон Миньоле е в състава на Белгия за Мондиал 2018, но няма записана минута на шампионата.